05.03.2008

Grin for alle pengene - og fisk

Via Oliver's var ejermænnerne forleden til foredrag forleden med den navnkundige, svenske hundepsykolog Anders Hallgren. Pengene (63.000 kr.) gik til et godt formål, og efter sigende var det hylende morsomt. Ejermand pløjede igennem en del af hans bøger inden, og der var derfor ret mange ting, der gav en følelse af déjà vu. Mange historier, pointer, anekdoter og råd går ikke alene igen i hans mange bøger, men dukker altså også op i live-versionen. Det er selvfølgelig ok, men en anelse langweiligt, at man nærmest ordret ved, hvad de næste 2½ minutters fortælling vil bringe.

Men en gudsbenådet entertainer er han, og tårerne trillede til tider ned ad kinderne af bare latter. Nu var publikum jo nok også temmelig modtagelige, idet det må formodes, at 90% har hund, og at de resterende 10% enten har haft det, vil have det eller får det. Men det pudsige var, at de tilstedeværende alligevel ikke kan have været hardcore hundeforstandige, for selvom Ejermand formodede, at det ville som at prædike for præsten, var der tilsyneladende mange, der havde hårdt brug for at høre, hvordan man fx. klipper kløer på en irsk ulvehund.

I spørgetiden benyttede folk hovedsageligt lejligheden til at få et tip til deres såkaldte "problemhund", og det viste jo med al tydelighed, at pointen ikke var gået rent hjem hos disse folk. Der er ingen hurtige løsninger. Der er ingen magisk tryllestav. Der er ingen tricks eller tips, der kan bruges til alt. Konteksten - dvs. omgivelserne, situationen, miljøet - er væsentlig at kende, så ingen af tilhørerne burde have håbet på et "quick-fix".

Hr. Hallgren påbegyndte seancen med at tale om, hvor lidt det egentlig handler om hunden, når der er et problem, og i hvor høj grad det er menneskene, der skal kigges lidt efter i sømmene. Dét kan hr. Hallgren så sandelig have ret i, for aftenen bød således ikke så meget på viden om de firbenede som om deres ejere.

Alt i alt en god aften med højt humør og ligesindede hundeelskere, men lidt tyndbenet hvis man havde sat snuden op efter ny forskning, videnskabelige belæg, statistikker med tal i, teori, videnskab eller andet, der kunne få de små grå til at arbejde. Det hjalp dog lidt, at Oliver's sponsorerede en pose Ocean Bites tørfisk (av!) eller to, som duftede dejligt og som både hund og kat var syge efter at smage, da vi atter vendte tilbage til virkeligheden.

Ingen kommentarer: